Meble z nierdzewki

Wyposażenie magazynu spożywczego – regały ze stali nierdzewnej

Bez względu na to, jak dużym lokalem gastronomicznym zarządzasz, musi istnieć w nim dział magazynowy, w którym będziesz przechowywać półprodukty i surowce żywnościowe. Prócz zapewnienia odpowiedniej temperatury przechowywania, która w takim pomieszczeniu powinna wynosić ok. 9-10 st. C, należy wyposażyć w regały półkowe.

Przechowywanie warzyw i owoców prowadzi się w skrzynkach na regałach najczęściej 4 półkowych, przy konfekcjonowaniu po 2 skrzynie 25 kg na półkę regału. Zatem obciążalność półki regału magazynowego musi zdecydowanie przekraczać 50 kg. W przypadku regałów magazynowych ze stali nierdzewnej firmy Polgast dopuszczalne obciążeniu półki wynosi max. 70 kg. Zalecany okres magazynowania w takim pomieszczeniu przy zachowaniu temperatury maksymalnej i stałej wilgotności wynosi 2 doby. Regały z tzw. kwasówki są odporne na korozję, ułatwiają utrzymanie wysokiej higieny w magazynie przy zachodzących procesach biologicznych w przechowywanych surowcach i półproduktach, są odporne na wysokie temperatury i kwasy.

Dodaj komentarz